akoestisch advies

Hands-on akoestisch advies voor particulieren en bouwprofessionalsWil je genieten van een rustige en vreedzame omgeving in je huis, weg van het lawaai van de buitenwereld of de buren? Wil je werken in een bedrijfsomgeving met een aangename akoestiek?


Akoestisch advies leert je hoe je burengeluid, verkeerslawaai het efficiënst kunt aanpakken en op welke manieren je de akoestiek van een ruimte kunt verbeteren. 


Met geluidsisolatie advies vermijd je investeringen die niet werken.


Tijdens het adviesgesprek dat +/- 1.5 uur duurt probeer ik je je een inzicht geven in hoe je de geluidsisolatie kunt verbeteren en welke stappen nodig zijn om het akoestisch comfort te verhogen.


Waarom is geluidsisolatie advies belangrijk?


Als je niet vertrouwd bent met bouwakoestiek bestaat de kans dat de je investeert in maatregelen die nauwelijks enige verbetering brengen.


Akoestiek is voor mij het moeilijkste aspect van de bouwfysica. Bouwfysica bestudeert hoe geluid, licht, warmte, vocht en lucht zich in een bebouwde omgeving gedragen. 


Bij het oplossen van geluidsproblemen is het niet alleen een kwestie van natuurkunde maar speelt ook de psycho-akoestiek een grote rol. Geluidsoverlast ervaren is geen kwestie van natuurkunde maar een persoonsgebonden fenomeen.


Akoestisch advies is geen veredeld verkooppraatje om wat "akoestische materialen" aan de man te brengen maar poogt oplossingen aan te reiken om het akoestisch comfort te verbeteren.


Advies is steeds op maat van het gebouw en zijn bewoners/gebruikers.


Geluidsisolatie advies voor particulierenGeluidsisolatie advies voor woningen gaat meestal over de geluidsoverlast van buren of het verkeer.
Akoestisch advies voor bedrijvenAkoestisch advies is niet alleen belangrijk voor woningen, maar ook voor bedrijven. Geluidsoverlast op de werkplek kan leiden tot stress, verminderde productiviteit en gezondheidsproblemen bij werknemers.


Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan de akoestiek in kantoren, vergaderruimtes en andere werkruimtes.


De vragen gaan niet alleen over de geluidsolatie tussen kantoren en/of vergaderruimtes maar ook over "speech privacy" zodat en het verminderen van het geluidsniveau in open kantoren.Ondersteuning voor bouwprofessionalsNeem gerust contact op via 0470/44 22 19 of info@geluidsisolatiedokter.be zodat we het project kunnen bespreken.

Waar mag men zich aan verwachten tijdens en na een adviesgesprek?Mijn doel is steeds om adviezen te verstrekken die een omgeving te creëren waarin de klant voldoende akoestisch comfort gaat ervaren.


Allereest probeer ik in te schatten welke verwachtingen de adviesklant heeft.


Op basis van de kenmerken van het stoorgeluid en de parameters die gebouw stelt adviseer ik de meest geschikte methoden en materialen die kunnen worden gebruikt om het doel te bereiken.


Geluidsisolatie advies gaat  niet alleen over het blokkeren van geluid, maar ook over het absorberen en verminderen van de weerkaatsing van geluidsgolven en een voldoende hoog achtergrondgeluidsniveau om zo de algehele akoestisch comfort te verbeteren.


Na het adviesgesprek ontvang je een beknopt verslag of indien wij de oplossingen kunnen aanbieden een offerte voor de voorgestelde geluidsisolatiewerken.


Het gesprek verloopt meestal een pak vlotter als de adviesklant ter voorbereiding de pagina "wat je moet weten over geluidsisolatie" heeft gelezen. 

tarieven voor particuliere klanten en bedrijvenweekdagen kantooruren:  150 €advies kan geboekt worden om 9u30, om 13u30 of om 16u30weekdagen na 19u30: 190 €
zaterdagvoormiddag om 9u30:  190 € incl. 21% BTW

excl. verplaatsingskostenverplaatsingskosten heen & terugeerste 100 km à 0,60 €/km       

volgende kilometers à 1,2 €/km   


incl. 21% BTW

Uitvoering van de tijdens het adviesgesprek voorgestelde verbeteringswerken

Particuliere adviesklanten uit Oost- en West-Vlaanderen die de voorgestelde geluidsisolatiewerken door ons laten uitvoeren krijgen na afloop van de werken de adviesfactuur terugbetaald.


Indien geluidsisolatiedokter de voorgestelde werken uitvoert crediteren we de adviesfactuur.


Adviesklanten krijgen korting op de aankoop akoestische ontkoppelingsmaterialen


Particuliere adviesklanten die zelf de voorgestelde werken uitvoeren en hiervoor de ontkoppelingsmaterialen die wij zouden gebruiken aankopen krijgen bij een aankoopbedrag van:


  • minder dan 250 € een terugbetaling van 10% van de adviesfactuur excl. BTW


  • meer dan 250 € een terugbetaling van 15% van de adviesfactuur excl. BTW


  • meer dan 500 € een terugbetaling van 25% van de adviesfactuur excl. BTW


  • meer dan 1000 € een terugbetaling van 50% van de adviesfactuur excl. BTW


  • meer dan 1500 € een terugbetaling van 75 % de adviesfactuur excl. BTW


  • meer dan 2000 € een volledige terugbetaling van de adviesfactuur excl. BTW

Aanvraag akoestisch advies

particulier
architect
aannemer
 
 
 
 
 
 
vrijstaand
rijhuis
HOB
appartement
 
 
 
maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdagvoormiddag
 
9u30
13u30
16u30
19u30